עצות לשמירה על המטבח לאורך שנים

טיפים לשמירה על המטבח לאורך זמן
רכישת מטבח כרוכה בהוצאה כספית נכבדת ולכן ראוי לשמור עליו לאורך שנים.

להלן מספר כללים אשר יעזרו לכם להתנהל בצורה אשר תאריך את חייו של המטבח ותשמור על מראהו הנקי והחדש לתקופה ארוכה ככל האפשר.

טיפול במשטחי נירוסטה


כמעט בכל מטבח קיימים היום חלקים המורכבים מנירוסטה. חלקים אלו מאופיינים בעמידות אין קץ וטיפול בהם יאפשר מראה חדש ומבריק לאורך זמן רב.

על מנת לקיים הבטחה זו עליכם להשתמש בחומרי ניקוי והברקה אשר מצויים ברשתות השיווק.

את הניקוי יש לבצע אחת לשבוע ולהשתמש במטלית עדינה.

טיפים לשמירה על המטבח מאת מטבחי הפינה
אין להשתמש בצמר פלדה או בכל תחליפיו אשר ייעודם הוא שיוף שכבות עדינות של לכלוך.

ניקוי באופן הזה יגרום לברק של המשטח להתפוגג.

כמו כן חובה להיזהר מהשארת מלח על המשטח דבר היכול לגרום לפגיעה בלתי הפיכה במשטח.

שמירה על משטחים מבריקים במטבח


במטבחים רבים מצויים המשטחים המבריקים – פורמייקות למיניהן, עצים מוברקים או כל משטח אחר אשר מכוסה בחומר מבריק.
חשוב במיוחד לטפל במשטחים אלו ולהגן עליהם בתקופת החיים הראשונה של המטבח שמשכה הנו כ- 6 חודשים.

בתקופה זו החומרים הפנימיים וההברקות החיצוניות עדיין מתקשחות והופכות להרמוניות.

רצוי לנקות את המשטחים עם מטלית לחה בלבד, במקרה של לכלוכים קשים יותר ניתן להשתמש בחומרי ניקוי עדינים אשר יעזרו להסיר את הלכלוך.

במקרה שיש צורך בהברשה של לכלוך יש להשתמש במברשת ניילון עדינה ככל האפשר בכדי למנוע שריטות של המשטח.

אין להשתמש בחומרים אגרסיביים אשר מיועדים טיפול במשטחי או חומרי פוליש והלבנה למיניהם, חומרים אלו עלולים להשאיר כתמים בשטח הטיפול.

הטיפול במטבחי עץ


המטבח הוא מקום בו אנו מבלים חלק ניכר מהזמן שלנו, אנו מבשלים בו ואוכלים בו את ארוחותינו, היות וכך הדבר, העץ שבמטבח חשוף באופן קבוע לרטיבות, שמנוניות ודברים נוספים הנובעים מפעולות אלו או ממגע יד אדם.


בבואנו לנקות מטבח העשוי מעץ יש לעשות זאת בצורה זהירה אשר תשמר את המראה העדין של חומר העץ.

יש לטפל במטבח העץ בעזרת מטלית לחה הספוגה במעט מים או בחומר המיוחד לניקוי עץ.

בשום מצב אין להשתמש באלכוהול או במסירי כתמים למיניהם.

כמו כן רצוי מאוד לנקות את העץ בכיוון הסיבים ולא נגדם. בצורה כזו יישמר מראהו החי והנושם של העץ לתקופה אורכה ומקסימלית ותוכלו ליהנות ממטבח מרשים לשנים ארוכות.

הטיפול במשטחי שיש, גרנית ואבן סינטטית


משטחים אלו נמצאים בכל מטבח בישראל, השימוש בהם הוא תכוף ואחזקתם היא קריטית להנאה ממראהו של המטבח החדש.

מעבר לפעולה היומית של ניקוי המשטח במטלית לחה, משטחים אלו חייבים להיות מנוקים ומשומרים עם חומרים ייעודיים המבצעים פעולה זו.

חומרים אלו מצויים למכביר ברשתות השיווק השונות.

מטבחים
עיצוב מטבחים

עיצוב מטבח
ריהוט פנים